23948sdkhjf

Lakseside-griber blev 3D-printet i nylon

Marel, der laver processeringsanlæg til fødevareindustrien, skulle udvikle en ny griber til håndtering af hele laksesider på 40-50 centimeter.

Derfor kontaktede man Teknologisk Institut, som kunne 3D-printe en prototype af Marels griber. Griberen er 3D-printet i metaldetektérbart nylon - det vil sige nylon iblandet metal, så eventuelle knækkede dele kan findes i metalscannere på produktionslinjen. 

- På grund af designet er 3D-print det helt rigtige. Da emnet er lavet i ét stykke, ville man alternativt fræse det ud af en stor klump plastik. Det ville blive dyrere og mere besværligt, siger Kristian Rand Henriksen, forretningsleder hos Teknologisk Institut.

Instituttet, der viser nogle af sine løsninger frem på FoodTech-messen i Herning i næste uge, fremhæver blandt andre disse fordele ved 3D-print:

  • Hurtige udviklingsforløb og let overgang fra prototype til produktion - emner, der testes, har samme kvalitet som det færdige produkt.
  • Print i både metal- og plastmaterialer, som er godkendt til fødevarekontakt - herunder nylon, metaldetekterbart nylon, titanium, aluminium og rustfri stål.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.17