Arla optimerer på Bislev Mejeri
Mejerigiganten har optimeret pakkeprocessen på mejeriets hvide ost, som primært afsættes i Europa og Mellemøsten.
Arla havde et ønske om, at optimere processen med at gøre den hvide ost klar til afsendelse, og fik derfor Mariager-virksomheden Reo-Pack til at konstruere en specialløsning inden for pallerteringsanlæg.
Kompleks specialløsning
Opgaven bestid i at konstruere et palleteringsanlæg med en indbygget applikation til at omplacere kartonerne med ost fra en palle til en anden, og samtidig fordele saltet i osten.
- Det her er i høj grad en specialløsning, men vi følte fra begyndelsen, at vi var et skridt foran. Intern logistik er vores kerneområde. Den store udfordring i projektet var selve maskinen der skulle foretage rotationen af kartonerne med ost og samtidig rykke dem sammen. Det var dén vores ingeniører skulle have fokus på og det var ikke helt ligetil. Vi indrømmer gerne, at udviklingsfasen har været kompleks. Det er jo en alt-i-én løsning. Grunden til, at der for eksempel skal skiftes palle er, at der er et mellemrum på fem centimeter mellem hver karton ost, når de bliver sendt videre fra endt produktion. Derfor skal kartonerne rykkes sammen og placeres på en ny palle. Samtidig skal saltet så fordeles. Der var mange ting at tage højde for i oplægget. siger salgschef Børge Pedersen om løsningen til Bislev.
Opgaven effektiviseret til to mand
Mejeriets hvide ost laves i dåser á fire lag, og salt og vand fra toppen skal fordeles i alle lag før den sendes ud i verden. Hvis osten har en fedtprocent på 40+ eller 50+ skal den vendes 180 grader, og rotationen er 360 grader, hvis fedtprocenten er 60+. Førhen blev kartonerne med ost vendt og rykket sammen med en vendetruck, og i alt fire mand var beskæftiget med opgaven. Den opgave er nu effektiviseret til to mand.
Finn Vistisen, PTU chef hos Arla Bislev, er godt tilfreds med implementeringen, som er "forløbet ganske tilfredsstillende."