Burgerkæde vil sælge upcyclede plantebøffer

Den danske burgerkæde Gasoline Grill vil fremover have plantebøffer på menukortet.
I samarbejde med Matr Foods vil Gasoline Grill tilbyde at kunderne kan få enhver burger serveret med et plantebaseret alternativ til kødet, der blandt andet er uden tilsætningsstoffer, skriver FødevareWatch.
Plantebøfferne har et klimaaftryk, der er mindre end 10 procent af oksekødets, og kæden kalder ifølge mediet initativet for et "økologisk clean label-produkt".
- Jeg har længe gerne villet kunne tilbyde et lækkert plantebaseret alternativ til bøffen i vores burgere, men jeg har ikke kunnet finde et produkt, som levede op til de produktions- og kvalitetskrav, jeg har til et sådant alternativ, siger Klaus Wittrup, der er stifter og adm. direktør for Gasoline Grill, i en pressemeddelelse ifølge FødevareWatch.
Gasoline Grill har ni burgerbarer i København og omegn. Den første åbnede i 2016 på Landegreven i København.