23948sdkhjf

Friskbagt eller bake-off?

Hvornår må man kalde et brød for friskbagt og hvornår er der tale om bake-off? Fødevarestyrelsen har sendt fejlagtige informationer til en tankstation i Vildbjerg, hvilket skaber stor forundring hos BKD.
Bager og Konditormestre i Danmark (BKD) sendte i slutningen af august en klage til Fødevarestyrelsen, da en lokal bager i Vildbjerg gentagne gange havde observeret vildledende markedsføring fra en nærliggende tankstation. De reklamerede med friskbagt brød, selvom der var tale om bake-off. Det skriver BKD på sin hjemmeside.

- Jeg havde en snak med ejeren af tanken, der fortalte mig, at Fødevarekontrollen havde sagt god for det. Bare rundstykkerne var i ovnen i 11 minutter, så kunne man kalde det friskbagt, fortæller bagermester Steen Bremland til BKD.

Og med det svar kontaktede han BKD, som straks kontaktede Fødevarestyrelsens hovedkontor for at høre om man havde ændret reglerne. Og BKD fik ret i sin klage over forkert brug af ordet friskbagt om bake-off og myndighederne vil nu følge op med et tilsyn af den pågældende tankstation:

- Fødevareregion Herning har vejledt tankstationen om reglerne og vil følge op med et tilsyn.

BKD har siden talt med den pågældende tankstation, der har fremvist dokumentation for, at den er blevet fejlagtigt informeret om reglerne af Fødevarestyrelsen. Derfor bærer Fødevarestyrelsen en stor del af skylden for den misvisende reklame.

BKD ønsker nu at se nærmere på, om Fødevarestyrelsen er gearet til at håndtere opsynet med mærkningsreglerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08