Danish Crown skifter spor - vil være fødevarevirksomhed
Danish Crown intensiverer forvandlingen fra slagterigigant til fødevarevirksomhed.
Det skriver Finans.dk.
På fem år vil Danish Crown fordoble mængden af kød, selskabet forædler til færdige fødevare, fortæller Danish Crowns koncerndirektør, Tim Ørting Jørgensen, til mediet:
- Vi gør det godt i rollen som slagteriselskab. Vi er supereffektive og kendt for vores høje kvalitet og leveringssikkerhed. Det er godt, og det skal vi holde fast i, men det er ikke nok. Det er afgørende, at vi samtidig får hævet vores forædlingsgrad og kommer længere frem i værdikæden, tættere på forbrugerne.
I december 2022 offentliggjorde Danish Crown, at koncernen vil bygge en stor fabrik i Manchester, der skal producere færdigpakket bacon - og flere forædlingsfabrikker er på vej.
Ambitionen er, at Danish Crowns såkaldte forædlingsgrad inden 2026 skal fordobles fra 13 til 26 pct, skriver Finans.dk.
Regnskabsår | 2021 | 2020 | 2019 |
Valuta | mio. DKK | mio. DKK | mio. DKK |
Nettoomsætning | 23742,0 | 22887,0 | 24795,0 |
Bruttofortjeneste | 2606,0 | 2081,0 | 2180,0 |
Resultat af primær drift | 59,0 | -343,0 | -35,0 |
Resultat før skat | 843,0 | 769,0 | 790,0 |
Årets resultat | 801,0 | 822,0 | 773,0 |
Balancestatus | 21896,0 | 18884,0 | 16823,0 |
Egenkapital | 4058,0 | 3443,0 | 3504,0 |
Kilde: CVR |