23948sdkhjf

Kendiskok lukker bageri - kommer med dyster forudsigelse om branchens fremtid

Kokken Christian Puglisi, der har sat sit præg på restaurantscenen i København med Relæ, Manfreds og Bæst, har valgt at lukke bageriet Mirabelle.

Det skriver han på sin hjemmeside.

I et interview med Politiken uddyber han sit valg, mens han samtidig fortæller, at han ser dystert på bageriernes fremtid: 

- Det er ikke en særlig profitabel forretning. Derfor lukker jeg nu totalt ned for alt, der er bageri. For min overbevisning er, at bageriernes tid er overstået og død, siger han.

Ifølge kokken er bagerier i de seneste år blevet drevet som restauranter, men det duer de ikke til, mener han.

Christian Puglisi stiftede Mirabelle i 2014, men efter næsten 9 år kaster han håndklædet i ringen:

"I dag har jeg besluttet, at tiden er ovre for gourmet-bageriet. Det har aldrig for alvor været rentabelt at lave en lille surdejsproduktion af croissanter og brød. Ligegyldigt hvor gode råvarer man bruger, og hvor kompetente hænder man har", skrev Christian Pulisi torsdag på sin hjemmeside og fortsatte:

"Med få m2 og store ambitioner skal man lave noget andet end bageri, det har jeg lært. Også på Mirabelle har det vist sig, at det, der har været sjovest for en restauratør, er at drive restaurant. Og når man ikke kan det hele, skal man jo gøre det man finder mest mening".

Det bliver dog ikke sidste gang Christian Pulisi kommer til at servere mad i lokalerne på Guldbergsgade i København:

- Jeg ønsker at genåbne som restaurant og vinbar der skal blande et tilbageblik på mine rødder i den Sicilianske muld med et moderne syn på råvarer og gastronomi, skriver Christian Puglisi på sin hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078