Dansk opfindelse kan reducere sundhedsrisiko ved fødevarer
I de seneste dage har sundhedsrisikoen ved bakterieramte fødevarer, især frugt og grønt været en stor del af mediebilledet. En dansk opfindelse kan potentielt løse en væsentlig del af problemet.
Mediernes kikkertsigte har de seneste dage været rettet imod de sydlandske producenter og deres håndtering af fødevarerne, som man mener afstedkommer omfattende sygdom og i øvrigt også reducerer fødevarernes holdbarhed.
Transportkæden og håndteringen i supermarkederne er en betydelig smittekilde af sygdomme, mener man hos det danske firma Airvention, der har patent på en løsning, der kan mindske problemet voldsomt eller i de fleste tilfælde helt eliminere det.
Airventions patenterede løsning bidrager desuden til reduktion af fødevarespild, fordi løsningen medvirker til at forlænge råvarernes holdbarhed.
- Airvention kan reducere mængden af rådden frugt og grønt i kølecontainere, køletrailere og kølerum væsentligt, og dermed har Danmark fået en unik mulighed for at lægge sig i spidsen inden for eliminering af sygdomsrisici ved fødevarehåndtering og transport og samtidig reduktionen af fødevarespild, forklarer Airvention-direktør, Michael Stensbjerg.
Det vurderes, at tusindvis af danskere årligt bliver syge af bakteriebefængte fødevarer og at der i danske husholdninger er et fødevarespild til en værdi på mere end 16 milliarder danske kroner.