Hård kamp om prestigefyldt innovationspris
Kreativitet og nyhedsværdi er i højsædet, når vinderen af dette års FoodTech Innovation Award skal findes blandt syv nominerede.
Kun en halv time efter den officielle åbning kl. 9.00 overrækker Prins Joachim nemlig den prestigefyldte FoodTech Innovation Award ledsaget af et diplom og en check på 50.000 kr. til vinderen.
- Innovation handler om at få den gode idé, der skaber merværdi for kunden. FoodTech Innovation Award har derfor til formål at fremme kreativitet og opfindsomhed blandt leverandører til fødevareindustrien for derigennem at medvirke til udvikling af helt nye fødevarer eller til forbedring af eksisterende produktionsprocesser, lyder det om prisen fra dommerkomitéen.
Formand for denne er professor dr. techn. Jens Adler-Nissen, Fødevareinstituttet, DTU,og han glæder sig over feltet af nominerede:
- Netop i en krisetid er det lovende, at der i år har været rigtig mange højt kvalificerede produkter, som er blevet nomineret, siger han.
Foruden Jens Adler-Nissen består dommerkomitéen af direktør Ole Linnet Juul, DI Fødevarer, bestyrelsesmedlem Michael Stevns, Højteknologifonden, udviklingschef Jens Ulrich Nielsen, Danish Meat Research Institute og redaktør, cand. brom. Klaus Hansen, fagbladet Plus Proces/TechMedia.
Syv nominerede
Dommerne lægger især vægt på tre fokusområder i form af kreativitet, nyhedsværdi og en klar og loyal projektbeskrivelse.
Det har i første omgang ført til en liste med syv nominerede, som hver har chancen for at triumfere, når FoodTech ’12 åbner på tirsdag.
De nominerede er:
• Baumer A/S: CombiView Display – et fleksibelt og brugervenligt display til procesoperatøren.
• Bila A/S: Fuldautomatisk robotanlæg til håndtering af røgvarer
• KEOFITT A/S: Aseptisk prøveudtagningspose – innovativ integrering af komponenter til en handy og sikker prøveudtagningspose
• Limo Label Systems A/S - lasermærkning på detailemballage
• Multivac A/S: Højtrykspasteurising af detailpakkede ferske produkter
• PBI-Dansensor A/S: MAP gasmixer og -analysator
• Schneider Electric A/S: Trådløse trykknapper på løftestationer
FoodTech Innovation Award uddeles i år for syvende gang og havde forrige år – for første gang – to virksomheder som vindere, da både Alflow Scandinavia A/S og Videometer A/S kunne lade sig hylde.
Tidligere vindere af FoodTech Innovation Award:
2001:
Festo
Pneumatisk muskel til løft af tunge emner.
2003:
Videometer
Apparat til multispektral visionsmåling.
2005:
FORCE Technology
Apparat til kimreduktion på fødevareoverflader ved hjælp af kombineret damp- og ultralydsbehandling.
2007:
InnospeXion
Røntgenskanner til online inspektion.
2008:
Færch Plast
Emballage til fersk køb med build-in absorber til opsamling af kødsaft.
2010:
Alflow Scandinavia A/S
Sanitær Magnetstyret Kontraventil.
Videometer A/S
Stabilitet af flydende produkter.
2001:
Festo
Pneumatisk muskel til løft af tunge emner.
2003:
Videometer
Apparat til multispektral visionsmåling.
2005:
FORCE Technology
Apparat til kimreduktion på fødevareoverflader ved hjælp af kombineret damp- og ultralydsbehandling.
2007:
InnospeXion
Røntgenskanner til online inspektion.
2008:
Færch Plast
Emballage til fersk køb med build-in absorber til opsamling af kødsaft.
2010:
Alflow Scandinavia A/S
Sanitær Magnetstyret Kontraventil.
Videometer A/S
Stabilitet af flydende produkter.