Intech International kickstarter nyt forretingsben
FoodTech-debutanten Intech international har fået ny organisation, nyt forretningsben og en lang række nye produkter og agenturer.
- Vi arbejder i øjeblikket rigtig hårdt på at blive klar til kickoff i Herning, hvor vi skal vise ansigt for første gang, fortæller Søren Ibsen, der for nylig blev ansat som salgschef for kød og detailbranchen.
Fra fisk til kød
Søren Ibsen tiltrådte pr. 1. oktober stillingen, hvor han med sin mange års erfaring inden for kødbranchen skal være med til at brede Intechs kompetencer ud til nye kundesegmenter.
Brønderslev-virksomhedens stifter Leif Andersen er ekspert inden for løsninger til fiskeindustrien, mens de to nyankomne, Søren Ibsen og Carsten Trudslev (adm. direktør) er erfarne herrer inden for den kødforarbejdende industri. Og med virksomhedens nylige overtagelse af Aalborg Food Machinery (AFOMA) er organisationen nu for alvor gearet til at tage hul på en hel ny epoke i Intechs historie.
Læs også: Intech International omstrukturerer i ledelsen
- Efter Intech Intenational på flere måder har fået tilført nye ressourcer, dækker vores kompetencer bredere, hvilket danner god basis for at gå nye veje. Netop dén forandring bliver vores fokus på FoodTech-messen, fortæller Søren Ibsen.
Læs også: Interch International overtager Aalborg-virksomhed
Han forklarer videre, at der med overtagelsen af AFOMA fulgte nogle nye agenturer med, bl.a. clipsemaskiner og clips fra Lorenzo Barosso og en frossenkødsskærer fra Magourit.
- Vi udstiller bl.a. manuelle og og en semi-automatisk clipsemaskine på vores stand i hal L, fortæller Søren Ibsen.
Ny forhandling på SharpX
Som endnu en nyhed har Intech International netop fået forhandlingen af SharpX, som er en slibemaskine udviklet af den svenske opfinder Tore Eklund. SharpX fås i flere varianter, bl.a. Quartro-modellen, der er tilpasset både slagtere i detailledet og til brug i fødevareindustrien generelt. Søren Ibsen røber, at den svenske opfinder gør Intech med selskab på FoodTech, hvor han vil demonstrere maskinerne live på Intechs stand.
Søger dialog med nye branchefolk
Intech har desuden nogle af sine egne kendinge med på messen i håb om at komme i dialog med helt nye kundesegmenter.
Søren Ibsen fremhæver rejekogeren Connie, som Intech lancerede i 2011 som et nyt kontinuerligt kogeanlæg specialudviklet til kogning af rejer. Connie bliver på FoodTech en del af Intechs udstilling med et helt klart formål for øje:
- Vi er af den overbevisning, at Connie med fordel vil kunne anvendes i andre dele af levnedsmiddelindustrien, og vi håber derfor at komme i dialog med nogle branchefolk, ikke kun inden for fiskeindustrien, men generelt alle brancher, fortæller Søren Ibsen og nævner bl.a. blomkål og andre produkter, der kræver en ensartet og skånsom kogning, som en mulig udfordring for Connie.
Læs også: Populær rejekoger vellykket gennem test
Herudover medbringer Intech en pladefryser med automatisk tømmesystem, som også i dag har sin primære anvendelse inden for fiskeindustrien, men hvor mulighederne inden for maskinudbenet kød kan være lige så stor.
- Kød og kyllingeindustrien er oplagte emner til den kontinuerlige fryseproces, som pladefryseren mestrer. Normalt er en pladefryser fastmonteret på fiskefartøjet, så den kan fryse fiskene i takt med de hives i land, men på messen medbringer vi en langt mindre udgave, fordi vi vil vise, at vi kan tage fryseren direkte med hjem til kunden og teste den 'on location', uddyber Søren Ibsen.
Intech-sælgeren har med andre ord store forventninger til messen, der løber fra den 13.-15. november i Messecenetr Herning.
- Jeg er sikker på vi får et positivt udbytte med os hjem, siger Søren Ibsen afsluttende.
Du finder Intech International på stand L9152.