23948sdkhjf

Danmarks bedste kantine kåret

Kantineprisen 2012 gik til køkkenchef Mikkel Karstad og hans team i Horten Advokatpartnerselskab i Hellerup for deres evne til at bringe danske råvarer til helt nye gastronomiske højder.
Køkkenchef Mikkel Karstad og hans team kan efter et langt udskillelsesløb endelig løfte trofæet og svinge fanen for det høje kvalitetsniveau i Danmarks mange kantiner.

Selve prisoverrækkelsen fandt sted onsdag den 31. oktober hos Landbrug & Fødevarer på Axelborg i København, hvor Judith Kyst, direktør for Madkulturen, på vegne af Fødevareministeriet overrakte Landbrug & Fødevarers Kantinepris 2012.

- Mikkel og hans team holder et usædvanligt højt niveau på alle fronter. De tager det bedste fra det danske råvarekammer som kød, grønt, bær, korn og mejeriprodukter og skaber den ene sublime madoplevelse efter den anden. De kender ikke til kompromisser og formår gang på gang at udfordre ganen og flytte de kulinariske grænser vidt, siger Vickie Kristensen, markedskonsulent hos Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for Kantineprisen.

Succesen findes lige uden for døren
Vinderen selv er stolt og glad for anerkendelsen.

- En ting er, at vores kollegaer sætter stor pris på den mad, vi laver hver dag, men det er en ekstra fjer i hatten at få den anerkendelse, det er at få Kantineprisen, siger Mikkel Karstad, som i sin nye rolle også bliver ambassadør for Kantineprisen det næste år.

Selv mener han, at nøglen til succesen findes lige uden for døren.

Vi tager alt det gode, der er i sæson i stedet for at importere os ud af det. Rodfrugterne lige nu kombineret med dansk kvalitetskød smager fantastisk. Det gælder i min verden om at udnytte ressourcerne og få naturen ned på tallerknen, så fortæller historien nærmest sig selv, siger vinderen beskedent.

Lækker mad motiverer
En af dem, der til daglig nyder godt af Mikkel Karstads tryllerier, er advokat Erik Wendelboe Christiansen. Han er slet ikke overrasket over, at Kantineprisen havner hos folkene bag den kantine, han spiser i.

- Som advokat har man ofte en krævende og uforudsigelig arbejdsdag med svingende arbejdstider. Ens hjerne har brug for energi og inspiration. Derfor er det også ekstra motiverende, når man morgen - middag - aften bliver forkælet af Mikkel og hans team med de lækreste og mest opfindsomme retter, man kan forestille sig, siger Erik Wendelboe Christiansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078