Kartoflerne taber til moderne konkurrenter
Forbruget af kartofler er faldet med 10 procent over de seneste tre år, viser en ny undersøgelse.
Faktisk er forbruget af kartofler faldet med 10 procent over de seneste tre år, ifølge en ny undersøgelse fra FDB Analyse.
- For 30 år siden skete det, at ris og pasta i højere grad overtog pladsen på tallerknen fra kartoflerne. Men det, der er sket de sidste par år, er, at vi spiser nogle andre typer måltider, siger Joan Preisler, specialkonsulent i sundhed og ernæring i FDB, til Ritzau og fortsætter:
- Vi spiser ikke i så høj grad som tidligere de traditionelle retter, som medisterpølse med brun sovs og kartofler. Og hvis vi laver en kyllingesteg i ovnen, så kan der lige så godt være bulgur eller perlebyg til, tilføjer hun.
Hver tredje spiser kartofler
Tendensen går på tværs af aldersgrupper og ugedage, men ifølge Joan Preisler burde indtaget af kartofler ikke stagnere.
- Kartoflen er sund, både fordi den ikke indeholder så meget energi som hverken ris eller pasta, og fordi den er en god kilde til C-vitamin. Desuden er kartoflen meget klimavenlig, siger hun.
Overordnet set er kartoflen dog fortsat en yderst populær spise i Danmark. Således ligger der kartofler på tallerkenen i hvert tredje hjem på en tilfældig hverdagsaften, viser analysen.