23948sdkhjf

Tomatkonge under hårdt pres i Danmark

Gartneriet Alfred Pedersen og Søn er en underskudsforretning i Danmark. Den udvikling skal vende nu, ellers skal der fyres ansatte på Fyn, siger gartneriejer Mads Pedersen.
Det fynske tomatgartneri kommer ud af 2012 med et underskud på 3 millioner. Helt anderledes ser det ud i Sverige, hvor virksomhedens afdeling kan præstere et flot overskud på 12 milloner, skriver P4/Fyn.

- I Danmark har vi en hård tid på grund af vores udgifter. Samlet set giver det et okay resultat, men det hele trækkes i Sverige. Vi skal løbe stærkt for at forbedre tallene herhjemme, siger Mads Pedersen.

De seneste år har investeringerne i Danmark været meget beskedne.

- Generelt har vi ikke investeret ret meget de seneste tre år. Vi har vedligeholdt det, vi skulle, men det har mere været inventar og maskiner – ikke store anlæg, siger han ifølge Avisen.

Nye arbejdspladser i Sverige
Investeringerne lægger direktøren i stedet i gartneriets svenske afdeling.

- Det ville være naturligt for os at investere i Danmark, når vi er et dansk selskab, men som betingelserne er i forhold til omkostningssiden, er det desværre sådan, at det er i Sverige, vi har vores indtjeningsmuligheder i fremtiden, siger Mads Pedersen ifølge Avisen.

En form for afvikling
Næste år investerer firmaet 60 millioner kr. i den svenske afdeling, hvilket kommer til at give 40 arbejdspladser i løbet af to år. Der postes ingen penge i afdelingen på Fyn, fortæller Mads Pedersen.

- Det betyder, at vi ikke investerer i nye faciliteter i Danmark. Og ingen investeringer er jo en form for afvikling. Vi afvikler ikke noget i Danmark lige her og nu; vi kører videre og tror på fremtiden, siger Mads Pedersen til P4/Fyn.

Fremtiden på Fyn
En af grundene til, at afdelingen i Sverige præsterer et flot overskud, er at de danske ansatte skal have meget højere løn.

Hvis tomatkongen skal have en fremtid på Fyn, skal de ansatte have mindre i løn end nu, siger Mads Pedersen.

- Vi skal have lønningerne sat lidt ned eller i hvert fald holdt i ro i de næste fem til ti år. Jeg håber meget, vi kan få sat lønningerne ned, og så tilpasset skatteniveauet efter det, siger Mads Pedersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11