EFSA åbner op for hemmelig data
Den Europæiske Fødevareautoritet mener, at gennemsigtigheden med det videnskabelige arbejde skal øges.
EFSA mener, at gennemsigtigheden med det videnskabelige arbejde skal øges, skriver Altinget.dk.
- Risikovurderinger udvikler sig hele tiden, og hos EFSA er vi altid villige til at revidere vores tidligere arbejde, hvis der skulle dukke ny, robust viden op, som kan bidrage med nye perspektiver, siger Catherine Geslain-Lanéelle, direktør for EFSA, i en pressemeddelelse.
EFSA skabt af skandaler
Den Europæiske Fødevareautoritet blev oprettet i 2002 på baggrund af en række fødevareskandaler ikke mindst udbruddet af kogalskab i England og den belgiske dioxinkrise.
Under disse fødevareskandaler blev det besluttet, at ansvaret for risikovurderingen ikke kunne og måtte sammenblandes med ansvaret for håndteringen af skandalerne.
EFSAs mandat omfatter fødevare- og fodersikkerhed, ernæring, dyresundhed og velfærd, plantebeskyttelse og plantesundhed.