Beskyldninger om kupforsøg i Færch Plast
Lone Færch beskyldes af en række familiemedlemmer for at kuppe sig til Færch Plast for senere at kunne sælge virksomheden.
I oktober begrundede Lone Færch købstilbuddet i Berlingske med, at de tre storaktionærer ville beholde virksomheden som familieejet. Det ville være svært med en stadig mere udvandet ejerstruktur, mente hun.
En hemmelig drejebog
Mindretalsaktionærerne afviste dog tilbuddet. Dels fordi aktien blev vurderet til en højere pris på ca. 2200 af investeringsbanken SEB. Og dels fordi Færch Plast er i besiddelse af værdifuld teknologi, som formentlig vil udløse en budkrig, når virksomheden engang sættes til salg. Det forklarer Michael Teschl, som er repræsentant for mindretalsaktionæren Tineke Færch, til Børsen.
"Hele forløbet omkring købstilbuddet følger til punkt og prikke en drejebog i form af et notat, som de indflydelsesrige A-aktionærer fik lavet hos PwC i 2006, og som de forsøgte at holde hemmeligt over for de øvrige aktionærer," siger Michael Teschl til Børsen, som er kommet i besiddelse af drejebogen.
En spaltning af selskabet
Ifølge avisen hedder drejebogen "Stiftelse af familieholdingselskab" og er underskrevet af revisor Jesper Lund 7. juni 2006. Heri står det nøje beskrevet, hvordan Færch Holding kan spaltes.
Der står også, hvordan et nyt holdingselskab vil komme til at råde over flertallet af stemmerne skattefrit gennem skattemæssig succession og aktieombytninger.