23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Kosttilskud - regler, sikkerhed og effekt

I alt DKK 6.300 ekskl. moms
Periode(r)
10. marts 2025 18. marts 2025

Et onlinekursus hvor du får overblik over reglerne for at markedsføre kosttilskud og får styr på begreber som ernærings- og sundhedsanprisninger samt novel foods.

Er det et kursus for mig? 

Kurset henvender sig til medarbejdere i virksomheder, der fremstiller, importerer eller markedsfører kosttilskud. Du er enten ny inden for området og ønsker en grundig indføring i lovgivningen eller har behov for at få genopfrisket reglerne.

Det er en forudsætning, at du er bekendt med det gældende direktiv samt bekendtgørelse om kosttilskud, og at du kender de almindelige mærkningsregler for fødevarer.

Hvad lærer jeg på kurset? 

Når du har gennemført kurset, har du fået overblik over reglerne for kosttilskud: særlig mærkning, registrering, ernærings- og sundhedsanprisninger, anmeldelse, indhold og sikkerhed. Du har også fået indblik i, hvordan man tolker og opfylder de danske regler om ”visse andre stoffer”, ekstrakter og koncentrater.

Du har desuden lært forskellen mellem lægemidler og kosttilskud, samt hvad der afgør, om en ingrediens hører under novel food-lovgivningen.

På kurset hører du, hvordan man laver sikkerhedsvurderinger af henholdsvis enkeltstoffer, mikroorganismer og droger (plantedele). Du kan dog ikke forvente, at du efterfølgende selv kan udføre sikkerhedsvurderinger, da dette er en ekspertopgave.

Hvordan foregår undervisningen? 

Kurset består af tre live onlinemoduler, der veksler mellem en gennemgang af lovgivning og praktiske øvelser. Til modul 2 og 3 er der en mindre hjemmeopgave af ca. 1 times varighed hver.

Livemodulerne afholdes i MS Teams.

Hvis du har særlige emner inden for kursets rammer, som du gerne vil have gennemgået, er du velkommen til at komme med forslag. 

Kursusmoduler

Modul 1: Lovgivning og sikkerhedsvurderinger
Mandag, 10. marts 2025, kl. 10:00 - 12:00
Gældende lovgivning for kosttilskud, herunder grænsedragning til lovgivninger for lægemidler og medicinsk udstyr. Desuden gennemgår vi sikkerhedsvurderinger for vitaminer, mineraler og andre stoffer, ekstrakter og droger. Vi runder af med at tale om novel foods og kommer omkring Novel Food Catalogue, Compendium of Botanicals, drogelisten og indberetning af bivirkninger.
Præsentation af hjemmeopgave til modul 2 om sikkerhedsvurdering.

Modul 2: Ernærings- og sundhedsanprisninger
Torsdag, 13. marts 2025, kl. 10:00 - 12:00
Gennemgang af øvelse om sikkerhedsvurdering. Præsentation af ernærings- og sundhedsanprisninger, hvor vi ser på betingelserne for at anvende disse og på dokumentationskravene for eksisterende og nye sundhedsanprisninger.
Præsentation af hjemmeopgave til modul 3 om anprisninger.

Modul 3: Planteekstrakter og -koncentrater
Tirsdag, 18. marts 2025, kl. 10:00 - 12:00
Gennemgang af øvelse om anprisninger. Præsentation af problematikker vedr. ”botanicals”, ”visse andre stoffer”, ekstrakter og selektivt opkoncentrerede stoffer. Vi slutter kurset af med at kigge på deltagernes særlige problemstillinger samt eventuelt aktuelle cases.

Hvad koster kurset?

DKK 6.300 ekskl. moms.

Prisen inkluderer links til alle lovtekster, vejledninger og databaser, der gennemgås på kurset; PDF af online præsentationer samt kursuscertifikat.

* Prisen gælder for early bird tilmelding senest 31. december 2024. Herefter er prisen DKK 6.800 (ekskl. moms).

DHI A/S
Agern Allé 5
2970 Hørsholm
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK36466871

Kontaktperson

VS
Vibeke Salmon
Kursussekretær
+45 45169144 ves@dhigroup.com

Undervisningsadresse

Kurset består af tre live onlinemoduler, der afholdes i MS Teams.

Send til en kollega

0.047