23948sdkhjf

Fødevarefolk har nu udsigt til 58 millioner tilskudskroner

Den nyetablerede Plantefonden, der skal sikre sikre flere satsninger på danske, plantebaserede fødevarer, har i dag åbnet sin første første ansøgningsrunde med en pulje på 58 millioner kroner.

Fondens formål er at bidrage til at udvikle sektoren, så forbrugerne både herhjemme og i udlandet kan nyde godt af fremtidens danske, plantebaserede fødevarer. Der er lagt op til, at fonden blandt andet skal støtte projekter om rådgivning, oplysning og uddannelse af personale i offentlige og private køkkener. Også udvikling af undervisningsmateriale til eksempelvis kokkeskoler kan komme i betragtning.

Desuden har Plantefonden fokus på at støtte og fremme udviklingen af den danske produktion og eksport af plantebaserede fødevarer.

Et enigt Folketing vedtog  i februar i år en lov, der danner grundlaget for oprettelse af Fonden for Plantebaserede Fødevarer, også kaldet Plantefonden. I alt er der afsat 675 millioner kroner til fonden.

- Plantebaserede fødevarer er en vigtig brik i klimaindsatsen, og hvis forbrugerne skal have lyst til at spise mere grønt, kræver det, at man er bevidst om de muligheder og bæredygtige alternativer, der er. Derfor er det rigtig godt, at fonden nu åbner for ansøgninger, og jeg håber, at mange vil søge støtte, siger fødevareminister Jacob Jensen i en kommentar til, at den første ansøgningsrunde nu er åben.

Plantefonden skal også yde tilskud til projekter, der ønsker at fremme produktion og efterspørgsel på plantebaserede produkter i Danmark ved hjælp af blandt andet forbrugereksponering på eksempelvis madevents, festivaller og gennem undervisningsmateriale til grundskolen. 

Plantefonden har fokus på at sikre, at hele værdikæden er en del af udviklingen. Derfor har fonden et strategisk mål om, at mindst 60 procent af fondens midler går til projekter, hvor minimum to selvstændige aktører fra forskellige led af den plantebaserede fødevareproduktion deltager.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063