23948sdkhjf

Markant flere virksomheder gik konkurs i april

Antallet af sæsonkorrigerede konkurser blandt aktive virksomheder steg fra 210 i marts til 256 i april

Antallet af konkurser blandt aktive virksomheder steg i perioden efter coronanedlukningerne og så umiddelbart ud til at have toppet i begyndelsen af 2023.

Men nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der fortsat er en række virksomhedsejere, der må opgive at fortsætte, fordi driften ikke kan hænge sammen.

Antallet af konkurser blandt aktive virksomheder - som har mere end én medarbejder og en omsætning på mindst en million kroner - steg fra 210 i marts til 256 i april.

Det er en stigning på 22 procent, og det er markant, vurderer Kristian Skriver, der er seniorøkonom i Dansk Erhverv.

Han mener dog, at det er for tidligt at aktivere alarmklokkerne.

- Der kan være ret store udsving fra måned til måned, og vi har generelt set en faldende tendens siden begyndelse af 2023.

- Hvis de mange konkurser fortsætter med at stige de kommende måneder, bliver jeg bekymret, skriver han i en kommentar.

Allan Sørensen, der er cheføkonom i Dansk Industri, peger i den forbindelse på en underliggende faktor, der stadig plager en del virksomheder.

- Renterne ligger på et meget højt niveau, og det udfordrer virksomheder med meget gæld. Der er fortsat mange konkurser inden for byggeriet, siger han.

Endelig hæfter Bo Sandberg, cheføkonom i brancheorganisationen Aktive Ejere, at der trods alt kun blev tabt 1136 job i forbindelse med konkurserne.

Og han påpeger, at konkurser er en del af den naturens orden i erhvervslivet.

- Konkurser har indlysende ubehagelige konsekvenser for ansatte, investorer, kreditorer og underleverandører.

- Men som overordnet historisk betragtning, er det sundt for erhvervslivet og for samfundsøkonomien med en høj virksomhedsdynamik, hvor nye virksomheder opstår og ikke-levedygtige virksomheder bukker under, siger han.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062