23948sdkhjf

De rette lejer er med til at øge fødevaresikkerheden

SKF har i mere end hundrede år været førende på området for kuglelejer og leverer i dag nogle af de sikreste og mest holdbare produkter på markedet. Det nyder man bl.a. godt af i fødevareindustrien, hvor der stilles ekstra høje krav til materialer og sikkerhed.

Der stilles med god grund mange og høje krav til de maskiner og det udstyr, der anvendes i fødevarebranchen. Især de senere år er der blevet strammet op, så man i dag stiller krav til, at selv den enkelte komponent ikke udgør en fødevarerisiko. Som komponentleverandør skal man levere produkter i fødevarekontaktmaterialer, ligesom der stilles krav til design og overfadebeskaffenheder, så de er nemmere at rengøre. Det gælder også for de kuglelejer, der får maskineriet til at køre, og en af de førende producenter – SKF – har derfor de sidste 20 år fntunet deres store udvalg af lejer, tætninger, smøresystemer og tilhørende udstyr målrettet fødevareindustrien. 

Applikationsingeniør i SKF Ismael Timmermann forklarer: “Vi er med til at øge hygiejnen og styrke holdbarheden for de maskiner, der anvendes af bl.a. slagterier, mejerier, bagerier og bryggerier. Det er et hårdt miljø for produktionsudstyret, så det skal kunne holde til lidt af hvert. Vi leverer både tekniske løsninger og rådgivning om vedligeholdelse, tilstandsovervågning og renovering. Vores kunder er alt fra maskinbyggere til dem, der vedligeholder og drifter udstyret.” 

Vi bør fokusere på at skabe værdien over længere sigt – og det er ofte igennem højere kvalitet Jasper Månsson, Product Sales Manager hos Thurne

Hygiejnisk design og høj driftsikkerhed
Kuglelejer kræver smøring for at nedbringe friktionen mellem roterende og stillestående maskindele, men smøremidlet kan i sig selv udgøre en fødevarerisiko, hvis det ved et uheld fnder vej til produktet. Samtidig kan overskydende smøremidler gennem eftersmøring give grobund for bakterievækst. Derfor bruger man hos SKF udelukkende fødevaregodkendte smøremidler, og vigtigst af alt, så har man udviklet lejer, der ikke behøver eftersmøring, fordi de er hermetisk lukkede i et hus af kompositmateriale. En sidegevinst ved de hermetisk lukkede kuglelejer er, at når det ikke er nødvendigt at eftersmøre, er det meget nemmere at rengøre, så man får lavere omkostninger til både rengøring og vedligehold. “Derved risikerer man ikke at kompromittere fødevaresikkerheden i forbindelse med eftersmøring. Vi har forenet et hygiejnisk design med et produkt med høj driftsikkerhed. Et evt. stop i en produktion kan være forbundet med store omkostninger for vores kunder, så vi skal kunne garantere dem en høj oppetid,” forklarer Ismael Timmermann.

SKF

SKF er en af de førende producenter af lejer, tætninger, smøresystemer og tilhørende udstyr til bl.a. fødevareindustrien, stålindustrien og vindmølleindsutrien. Virksomheden blev grundlagt i Sverige i 1907 med opfndelsen af det sfæriske kugleleje. Gennem årene er SKF blevet kendt for sine kvalitetslejer, der ofte har sat standarden i industrien.

Se mere på www.skf.dk

Artiklen er en del af temaet Foodtech Messen.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173