Branchen arbejder målrettet med saltreduktion
Fødevarebranchen og DI arbejder på at mindske madvarers saltindhold, og det har allerede givet mærkbare resultater.
DI Fødevarer er en del af partnerskabet, og her glæder man sig over, at arbejdet ser ud til at have en positiv effekt.
- Danske fødevarevirksomheder tager problemet alvorligt og arbejder målrettet på, at danskerne indtager mindre salt igennem deres madvarer. Vi er allerede nået et godt stykke vej, og forsætter arbejdet, siger chefkonsulent Mette Peetz-Schou, DI.
- I perioden 2006-2010 faldt danske mænds indtag af salt med godt 1 gram i forhold til de tre gram, som er målsætningen i 2018. Det bliver spændende at se, hvor meget længere vi er nået i 2014, når resultatet af de nyeste prøver gøres op, supplerer Mette Peetz-Schou.
Hun peger på, at det danske indtag af salt i gennemsnit er på 9-11 g pr. dag for mænd og 7-8 g for kvinder. Det anbefales, at sænke saltindtaget til 5-6 g pr. dag, og det er derfor specielt mændene, der skal sænke deres trang til salt.
Kilde: DI - www.di.dk