23948sdkhjf

Danisco-regnskab skuffer

Den danske sukker- og ingredienskoncern Danisco kom bedre ud af 2007 end ventet, men regnskabet kom ikke med afsløringer for fremtiden, og det skuffede aktiemarkedet.
Danisco fik en koncernomsætning på 18.778 mio. kr., EBIT på 2,151 mio. kr. og et resultat efter skat på 1.259 mio. kr.

Ingredienser opnåede en organisk vækst på 5% i året, drevet af solid udvikling i Cultures, Genencor og Emulsifiers. Sweeteners møder fortsat udfordringer på xylitol-området. EBIT blev 1.588 mio. kr. og var således på niveau med sidste år på trods af en negativ USD-relateret valutaeffekt på 70 mio. kr. og stærkt
stigende energi- og råvareomkostninger.

Sukker havde en stærk udvikling i driften op gennem året og opnåede EBIT på 652 mio. kr. Selskabet bogførte en goodwill-nedskrivning på 600 mio. kr. som følge af den igangværende proces for en fraspaltning eller et salg.

Ingredienser fortsatte den stærke omsætningsvækst på de fleste områder i fjerde kvartal og noterede således en gennemsnitlig organisk vækst på 8%. Genencor oplevede marginpres i fjerde kvartal, hvorimod Sukker klarede sig godt takket være engangsposter.

Forhandlingerne med potentielle købere af Sukker er gået ind i den afsluttende fase. Koncernen arbejder dog fortsat hen mod en separat børsnotering af Sukker inden udgangen af kalenderåret 2008, medmindre et regulært salg viser sig at skabe større værdi. Der sigtes efter, at bestyrelsen kan fremlægge et forslag for Daniscos aktionærer på den næstkommende generalforsamling.

Daniscos resultat i 2008/09 vil afhænge af udfaldet og timingen af den igangværende udskilningsproces for Sukker.

Kilde: Årsregnskab 2007

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126