23948sdkhjf

Æbleciderdrik uden æbler

En ny undersøgele fra Europas førende uafhængige laboratorium, Eurofins, dokumenterer, at Carlsbergs nye æblecider Somersby ikke indeholder spor af hverken æbler eller pærer. Fødevaremyndighederne har nu indkaldt Carlsberg til partshøring, der blankt afviser kritikken.
Dagbladet Børsen er kommet i besiddelse af informationerne fra Eurofins og har fået resultaterne bekræftet på Steins Laboratorium. Fødevareregion Øst har efter henvendelse fra avisen taget kontakt til Carlsberg og har forlangt dokumentation for produktet.

Somersby er en ny millionsatsning fra Carlsberg, der skulle skabe en sællert på det stagnerende vesteuropæiske drikkevaremarked. Men finder Fødevaremyndighederne uoverensstemmelser mellem produkt og markedsføring, kan der blive tale om store konsekvenser for bryggerikoncernen.

Carlsberg kan blive tvunget til at trække Somersby tilbage fra markedet eller alternativt kan bryggeriet blive tvunget til at ændre sin markedsføring, skriver avisen.

Bryggeriet selv afviser imidlertid resultaterne fra den europæiske undersøgelse og påstår der er æble i drikken:

- Der er forskellige måder at lave cider på. I den måde, vi laver det på, findes den markør, som undersøgelsens konklusion baserer sig på, ikke. Så der er ikke noget at komme efter. Vi ser det som en smædekampagne fra nogle, der vil skade vores produkt, siger selskabets danske pressechef Jens Bekke til Børsen.

Carlsberg har en tysk undersøgelse, der modbeviser Eurofins’ konklusion, og denne sendes nu som dokumentation til Fødevareregion Øst.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11