23948sdkhjf

Profibus interfaces til industrielle kontrolsystemer

At øge kompatibiliteten og fleksibiliteten med industrielle kontrolsystemer - det er formålet med de nye PCI- og PXI-baserede 1-port Profibus DP interfaces, som National Instruments Danmark præsenterer på Automatik 2008 i Brøndby Hallen.
Profibus DP er en industriel feltbus med mere end 20 millioner installerede nodes på verdensbasis inden for produktions-, proceskontrol- og automationsapplikationer. Med de nye PCI og PXI Profibus DP interfaces kan ingeniører nu let integrere National Instruments grafiske LabVIEW software i benchtop-, real-time- og device-test Profibus DP netværk.

De nye PCI og PXI Profibus DP interfaces indeholder en LabVIEW driver med Express VI’ere (virtuelle instrumenter) til hurtig applikationsudvikling. Express VI’erne er letanven-delige konfigureringsbaserede blokke, der forenkler kommunikationen mellem LabVIEW og Profibus DP netværk. Ved hjælp af Express VI’erne kan ingeniører let tilføje Profibus support til nye eller eksisterende LabVIEW applikationer til HMI- og SCADA-systemer, real-time kontrol og test uden ekstra programmering.

PCI og PXI Profibus DP interfacene kan fungere enten som master- eller som slaveudstyr på Profibus netværket. Anvendes PCI eller PXI Profibus interfacet som master, styrer interfa-cet timingen og arbitreringen af Profibus netværket ved at integrere med National Instru-ments LabVIEW og LabVIEW Real-Time modul. Ingeniører kan anvende PCI eller PXI Profibus DP interfacet til at styre Profibus slaveudstyr som f.eks. motordrev, sensorer, di-stribueret I/O-udstyr og PLC’ere. Anvendes PCI eller PXI Profibus DP interfacet som slave sammen med LabVIEW Real-Time modulet på et PC- eller et PXI-system, integrerer Profi-bus interfacet National Instruments avancerede dataopsamlings-, motioncontrol-, vision- og modulære instrumenter i eksisterende Profibus-baserede maskin- og procesnetværk.

PCI og PXI Profibus DP interfacene indeholder også et grafisk konfigureringsværktøj til at konfigurere netværkstiming og opsætte Profibus slaver på netværket. Konfigureringsværk-tøjet fjerner lavniveau detaljerne, der kræves for at anvende Profibus, og importerer stan-dard .GS* filer til konfigurering af I/O i en applikation. De foretagne konfigureringer lagres i et åbent XML filformat og integrerer direkte med Express VI’erne i LabVIEW driveren.

Med LabVIEW kan ingeniører markant reducereprogrammeringskompleksiteten, der nor-malt er forbundet med sofistikerede kontrolsystemer som f.eks. Profibus netværk. Og med real-time kontrol kan ingeniører skabe applikationer, der kører tidsmæssigt forudsigeligt med en øget pålidelighed og mulighed for stand-alone operation. Med LabVIEW softwarens parallelle dataflowsprog i Profibus netværk kan ingeniører let fordele flere forskellige måle- og kontrolopgaver ligeligt mellem de forskellige processorkerner, der er tilgængelige i da-gens standard PC-platforme. Den nyeste LabVIEW 8.5 version giver en øget ydeevne med deterministisk real-time multi-threading, forbedrede thread-sikre I/O-drivere og automatisk skaléring baseret på det totale antal af tilgængelige processorkerner. LabVIEW konfigure-ringsværktøjet forenkler opsætningen af et kontrolnetværk med Profibus interfacet.

PCI og PXI Profibus DP interfacenes indbyggede on-board processor, memory og flash da-talager sætter endvidere interfacene i stand til pålideligt at kommunikere med Profibus net-værket uafhængigt PC’ens performance eller jitter. Hvis værtsmaskinen har en softwarefejl, vil resten af Profibus netværket fortsat fungere normalt.

Kilde: National Instruments Danmark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078