Fødevareproducenter vil overholde CSR
DI Fødevarer har etableret et samarbejde med en række danske fødevarevirksomheder om at indføre god fødevarepraksis, når det handler om etik, fødevaresikkerhed, forbrugeroplysninger, ernæring og kvalitet. Og selvom krisen kradser på finansmarkederne er producenterne fast besluttet på at indarbejde den såkaldte CSR i branchen.
- På den globale markedsplads bliver vi i fødevarebranchen i stigende grad mødt af nye forventninger om en social ansvarlig adfærd fra myndigheder, forbrugere, NGO'er, leverandører og detailhandel. Tingene hænger sammen, og social ansvarlighed bør efter min mening være en del af en langsigtet forretningsstrategi, siger den tidligere formand for DI Fødevarer, koncerndirektør Mogens Granborg, Danisco, på branchefællesskabets årsdag i denne uge.
Samarbejdet mellem DI Fødevarer og producenterne udmøntes i et "fødevarekompas", der er en netbaseret værktøjskasse, der vil gøre det nemmere for virksomhederne at arbejde med god fødevarepraksis, hvor det er relevant.
Mogens Granborg forestiller sig ikke, at fødevarevirksomhederne efterlever samtlige principper 100 pct. Han tror dog på, at initiativet vil synliggøre de mange gode initiativer, der arbejdes med i branchen.
Kilde: DI