23948sdkhjf

Arla smider 90 millioner i nordjysk fabrik

Anlæg til modermælkserstatning får en stor opgradering

Arlas anlæg til produktion af modermælkserstatning i Svenstrup i Nordjylland, Akafa, får nu en gennemgribende opgradering: Mejerikoncernen har besluttet at investere 12 millioner euro, svarende til cirka 90 millioner kroner, i anlægget, oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Det sker for fortsat at kunne sætte nye kvalitetsstandarder i bestræbelserne på at være blandt verdens førende mejeriselskaber inden for ernæringsprodukter til børn, konstaterer koncernen.

Opgraderingen vil gøre det muligt at udvide Arlas samlede produktion af modermælkserstatning, som går under navnet Infant Milk Formula, IMF. Anlægget i Nordjylland skal ikke udvides, men opgraderes til også at kunne producere IMF-produkter af høj kvalitet.

Tocifret vækst
Arla sælger IMF-produkter under egne varemærker som Arla Baby and Me og Milex og er desuden leverandør for en række andre selskaber på det globale marked. De største markeder for Arla inden for IMF er Kina og det sydøstlige Asien, Latinamerika og Europa.

- Vi ser en tocifret vækst i vores globale salg af IMF og forventer, at væksten fortsætter i de kommende år. Ved at opgradere Akafa til også at omfatte produktion af IMF bliver Arla nu i stand til at imødekomme det stigende behov for højkvalitets-IMF-produkter,  siger Henrik Andersen, som er direktør for Arla Foods Ingredients og ansvarlig for Arlas lønproduktion til kunder i fødevareindustrien.

I dag står mælkepulver til børneernæring for cirka 80 procent af produktionen på Akafa. De resterende 20 procent er pasteuriseret fløde. .

Den ny IMF-produktion på Akafa forventes at begynde i august 2018 og vil skabe to-fire nye arbejdspladser på anlægget

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078