23948sdkhjf

Foodexpo: Fødevareminister vil brande Danmark på høj fødevarekvalitet

Eva Kjer Hansen mener, Danmark kan være madnation på niveau med Italien og Frankrig.
- Mad er blevet en praktisk ting, danskerne har forsømt vores madkultur.

Sådan lægger Eva Kjer Hansen ud på messen Foodexpo i Herning, hvor hun er gæst.

Men det er sådan, det så ud engang, og heldigvis er det gået fremad med madkulturen i lang tid, fortsætter hun:

- Nu interesserer danskerne sig for sund mad, kvalitetsprodukter og mad som kunst.

Ministeren roser de danske michelinkokke for den udvikling, for kokkene gør os stolte og hæver ambitionsniveauet i fødevarebranchen.

- De danske michelinkokke kan vi takke for, at forbrugerne bliver mere nysgerrige og michelinkokkene genopfinder også brugen af forskellige råvarer, siger hun.

Sund mad er central
Eva Kjer Hansen mener, at en god madkultur er nøglen til at løse problemer, vi tumler med som samfund, virksomhed og borger:

- Først og fremmest skal sund mad sættes i centrum. Og i det arbejde spiller alle i branchen en rolle, lige fra producenter til detailbranchen, siger hun og fortsætter:

- Danmark kan brandes som madland på grund af vores høje fødevarekvalitet. Italien og Frankrig behøver ikke fortsat have patent på at være kendt som madland, siger hun.

Dermed er ambitionerne på plads.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08