Smagsprøver trækker publikum til Foodexpo
Leverpostej, kagekunst og gratis smagsprøver trækker folk til den store fødevareudstilling i Herning.
Bager og konditorshowet er populært blandt publikum. Der bliver konstrueret drager i blå karamelmasse og fuglereder af gærdej.
Deltagerne dyster om at lave det smukkeste spiselige kunstværk.
- Vi vinder dog kun fornøjelsen ved at være med, bemærker Jonas Havsager, som er en af deltagerne.
Overbevisende vinder
Et andet tilløbsstykke er kåringen af Danmarks bedste Leverpostej. Først har et professionelt dommerpanel valgt fem finalister ud af 62 indsendte leverpostejer.
Nu er det op til folk at spise sig gennem en blindtest og kåre vinderen. Fadene bliver langsomt tømt for firkantede hapsere og publikum voterer.
Æren tilfalder slagtermester Jens Carlsen i Støvring. Han bruger samme opskrift, som da han overtog forretningen for 37 år siden.
Til spørgsmålet om hvorfor slagteren, mener han vandt, svarer han kækt:
- Fordi den er rigtig, rigtig god.
Publikum er enige, for godt 300 ud af 900 stemmer tilfaldt leverpostejen fra Støvring.
Årets kok er fundet
Mange stande på messen deler smagsprøver ud, og det ligner en god ide. For folk flokkes om uddeling af is, kaffe, saft, fisk og brød i alle afskygninger.
I hal F har ni kokke sved på panden. De deltager i konkurrencen om at blive årets kok.
Efter to måneders træning og en intens dyst med de andre kokke kan 31-årige Tommy Friis fra Molskroen i Ebeltoft kalde sig Danmarks dygtigste kok.
Hans vindermenu består af rimmet hummer, forel terrin med basilikum samt salat med æble, fennikel og hasselnød til forret.
Til hovedret lammeryg i saltkrukke, grønsagstærte og syltede champignon, mens desserten bestod af jordskokke i rede med bitter chokolade, marengstoppe og estragon.
Konkurrencen trak et stort publikum, som kunne kigge ind i kokkenes køkken og følge med på storskærme.