23948sdkhjf

Det sker: Naturmælk inviterer folk indenfor

I anledning af Forskningens Døgn vil mejeriet åbne dørene og holde foredrag, der inspirerer - men handler om alt andet end mælk.
Indtil nu har Naturmælk fokuseret meget på at opsøge viden, der omhandler det primære økologiske landbrug og den dertil hørende fagrelaterede viden om mejeri, procesteknologi og produktforædling.

Men mejeriet har erfaret, at for at få øget kreativiteten og udfordret tanker og meninger, er det vigtig at blive inspireret på mange leder og kanter.

Derfor mener Naturmælk, det er vigtigt at bakke op om Forskningens Døgn 2010, der baserer sig på gratis foredrag fra danske forskere.

Første skridt er at holde åbent hus og at være arrangører af fire forskellige foredrag.

Foredrag 1: Tillid. Er det en ny økonomisk faktor?
Ved Professor Gunnar Lind Haase Svendsen, Syddansk Universitet, Esbjerg
"Et ord er et ord". Sådan lyder et dansk ordsprog, der stammer helt tilbage fra vikingetiden. I dag mener mange økonomer, at det forhold at man generelt kan stole på hinanden i en befolkning, er en vigtig økonomisk faktor. Det er en faktor på linje med naturressourcer og uddannelse. Ja, man har simpelthen talt om social KAPITAL, forstået som netværksbaseret samarbejde baseret på udbredt tillid.

Foredrag 2: Hvorfor vokser børn?
Ved Overlæge, PhD Henrik Thybo Christesen, Odense Universitetshospital
Børn vokser allermest, når de er halvejs gennem fostertilværelsen. De vokser mere om natten end om dagen. I puberteten får de en ekstra vækstspurt. Hvor store skal de være? Hvad bestemmer væksten? Hvornår er man voksen? Alle disse spørgsmål og mange flere vil vi komme ind på i denne både humoristiske og alvorlige præsentation.

Foredrag 3: Modernitetens gåde.
Ved Cand.mag. et dr.phil, lektor, Bente Rosenbeck, Københavns Universitet
Min farmor Mathilde Christine (født 1886) er udgangspunkt for historien om, hvordan Europa og først og fremmest Vesteuropa blev moderne i 1800-tallet. Foredraget tager sit afsæt i et fotografi, der forestiller to tjenestepiger - ikke purunge og endnu ugifte. De bor ikke længere hjemme, men arbejder på en gård og har måske gjort det længe.

Foredrag 4: Forstår du hvad jeg siger?
Ved Ph.d. Michael Ejstrup, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Skoler og medier har i flere hundrede år brugt københavnsk som model for sprogbeskrivelsen i Danmark. Betyder det så, at vores talesprog uden for Det Københavnske Voldsystem er ligegyldigt? Er dialekterne heldigvis døde og borte? Foredraget giver masser af interessante og sjove eksempler på vores talesprog, som er fyldt med overraskelser. Dialekterne har det fint!

Naturmælk inviterer alle interesserede til at deltage i de gratis foredrag. Se mere om program og tilmelding .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073