23948sdkhjf

DI Fødevarer: Plads til forbedring

Branchedirektør for DI Fødevarer mener, at der fortsat er plads til forbedringer i regeringens forslag om den kommende fedtafgift.
- Det er tale om en differentiering, som vi gerne kvitterer for, konstaterer branchedirektør i DI Fødevarer, Ole Linnet Juul.

Ifølge ham er der til gengæld fortsat en alvorlig udfordring i forslaget, når det gælder den konkurrencemæssige ligestilling mellem danske og udenlandske producenter.

- Selv om der er forsøgt at løse problemet for eksportandelen, så vil især de hjemmemarkedsorienterede virksomheder fortsat have problemer, når det gælder belastningen af deres likviditet, og når det gælder administrative byrder, slår Ole Linnet Juul fast.

Først afregning ved varesalget
- Danske fødevareproducenter bør generelt have adgang til at blive såkaldt oplagshavere, sådan at afgiften – i lighed med deres udenlandske konkurrenter – først skal afregnes, når varerne sælges, mener DI Fødevarers branchedirektør.

Han er klar over, at håndteringen af spild og svind dermed skal ændres.

- Men det er enkelt at løse og vil sikre danske virksomheders konkurrenceevne, konstaterer Ole Linnet Juul.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125