Food Supply-læsere: Afskaf efterlønnen
Food Supply har spurgt sine læsere om deres holdning til efterlønnen. Læs her hvordan stemmerne fordeler sig.
16 pct. af besvarelserne ønskede at bevare den nuværende ordning, mens 29 pct. tilkendegav at ville bevare, men reformere den nuværende efterlønsordning.
Det er således et overvejende flertal på 55 pct., som helt og aldeles ønsker at afskaffe efterlønnen i Danmark.
NNF kæmper for at bevare efterlønnen
Dette billede stemmer ikke overens med holdningen i Fødevareforbundet NNF, der tæller 30.000 medlemmer inden for bager-, slagter-, mejeri-, sukker-, chokolade samt tobaksindustrien. Her kæmper man højlydt for at bevare den nuværende ordning.
Heller ikke Regeringens seneste udspil til en tilbagetrækningsreform vækker jubel hos fagforbundet:
- Med regeringens udspil om tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet er fronterne i dansk politik for alvor trukket op. Regeringen præsenterede det forventede skrækscenarium. Nu kan vi bare vente på, at vælgerne får mulighed for at rense luften ved det folketingsvalg, som nødvendigvis må komme snart, lyder det fra forbundsformand Ole Wehlast.
Flest medlemmer på efterløn
Fødevareforbundet NNF er det forbund i Danmark, som har den relativt højeste andel af efterlønsmodtagere og dermed har forbundet et naturligt stort fokus på sagen. Og Ole Wehlasts forargelse over regeringens plan om at afskaffe efterlønnen er ikke blevet formildet af tilføjelsen om en særlig seniorførtidspension.
- Angrebet på efterlønnen kommer oveni at regeringen har halveret dagpengeperioden for ledige, har skåret kraftigt i den uddannelsesstøtte, der skal kvalificere ledige til nyt job, og har beskåret fradraget for medlemskab i de fagforeninger, der skal kæmpe for lønmodtagernes rettigheder. Og så er der givet skattelettelser til de velstillede, hvilket andre grupper så skal undgælde for.
Ole Wehlast lægger altså ikke skjul på, at han ser frem til et folketingsvalg, hvor han håber på at få en ny regering til magten.