23948sdkhjf

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Nyt destilleri har også gang i 12.000 liter æblebrændevin
I Knardrup i Nordsjælland har Kristian Larsen og Radius Distillery, som han ejer sammen med fire andre, store ambitioner. Det halvandet år gamle fritids-destilleri fik i år en sølvmedalje for dets Batch no.18 på San Francisco World Spirit Competition, men det er slet ikke nok:

- Jeg har altid sagt, jeg ville lave verdens bedste gin. Vi fik en sølvmedalje, så der er vi ikke endnu, men så må vi arbejde videre, siger Kristian Larsen til Frederiksborg Amts Avis.

Destilleriet er også i gang med at producere en dansk udgave af den franske æblebrændevin Calvados. Sjællænderne kalder den Norvie, og den skal ligge på fade i mindst tre år.

Sidste år lavede Radius Distillery 2.000 liter, og i år er destilleriet oppe på 10.000 liter. Selv om de første flasker endnu mangler et par år i at være klar til tapning, er første års produktion allerede stort set udsolgt på forhånd via såkaldte fad-andele, skriver avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062