23948sdkhjf

Fire bliver til en: Ny fødevareklynge i Danmark

Fire klyngeorganisationer inden for fødevarer og bioressourcer forener kræfterne i én ny klynge under navnet Food & Bio Cluster.

- (…) Kompetencer og ressourcer (vil) nu blive samlet på tværs af fire hidtidige klyngeorganisationer i en forening. Den nye forening skal forenkle dagligdagen for eksisterende og spirende virksomheder i hele landet, når de søger inspiration, netværk, bistand og finansiering til deres videnbaserede innovationsprocesser, siger Anders M. Klöcker, erhvervspolitisk områdedirektør i Landbrug & Fødevarer.

Officiel til foråret
Food & Bio Cluster Denmark etableres med udgangspunkt i organisationerne Agro Business Park, Danish Food Cluster, Nordjysk FødevareErhverv og Videncenter For Fødevareudvikling.

Alle berørte medarbejdere, såvel som ejere/medlemmer af de fire fusionerende organisationer, er blevet orienteret.

I de kommende måneder vil bestyrelserne i de fire organisationer fremlægge fusionen til godkendelse, så den formelle etablering af Food & Bio Cluster Denmark kan finde sted i det tidlige forår 2020.

Organisationen tegnes af interim direktør Lars Visbech Sørensen og en interim bestyrelse bestående af:

  • Anders M. Klöcker, erhvervspolitisk områdedirektør i Landbrug & Fødevarer
  • Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer
  • Esben Laulund, formand for Danish Food Cluster
  • Ditte F. Nielsen, formand for Nordjysk FødevareErhverv
  • Bent Claudi Lassen, formand for Videncenter For Fødevareudvikling
  • Kurt Nielsen, prodekan Aarhus Universitet
  • Erik Bisgaard, prodekan, Københavns Universitet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125