23948sdkhjf

Laksesucces udvider for ni millioner

Scandic Salmon, der i Lemvig røger og vacuumpakker store mængder laks, havde i 2019 sit hidtil bedste resultat. Så godt gik det, at virksomheden er vokset ud af de hidtidige rammer og nu er næsten færdig med en tilbygning på cirka 900 kvadratmeter.

Udvidelsen til ni millioner kroner er færdig om et par uger.

Det oplyser medejer og direktør Nick Jensen, som etablerede Scandic Salmon i efteråret 2016 og siden da har øget antallet af medarbejdere fra cirka 15 til nu op imod 50.

Virksomheden havde allerede i sit første hele regnskabsår, 2017, er resultat før skat på 8,9 millioner kroner. Det dalede i 2018 til 5,2 millioner, men nåede i 2019 op på knap 9,9 millioner.

- At det ikke var så godt i 2018 skyldes, at vi havde en del investeringer, fordi vi begyndte at satse mere på salg til detail. Det krævede nye maskiner og en masse oplæring, for der er kæmpestor forskel på at sælge til foodservice og til detail, siger Nick Jensen til Food Supply.

- Vi har haft behov for mere plads i lang tid, og nu får vi det snart. Det betyder, at vi kan gå fra et producere på én linje til nu to linjer. I første omgang fortsætter ved med de nuværende fire røgeovne, men planen er at skifte til større ovne med tiden, konstaterer han.

De nye kvadratmeter indeholder cirka 200 kvadmeter køl og op imod 700 kvadratmeter til produktion og lager. Scandic Salmon har hidtil betalt for lagerplads ude i byen, så på dét felt bliver der fremover tale om en besparelse.

90 procent laks
Langt den største del af produktionen af produktionen er laks, som Scandic Salmon køber hele i Norge, hvorefter de bliver opskåret, koldrøget og vakuumpakket i Lemvig. Lakse-andelen er ifølge Nick Jensen på over 90 procent, mens resten er ørred.

Produkterne bliver solgt i det meste af Europa. Også Australien er et stort marked, mens der er et mindre salg til USA.

Overskuddet på de 9,9 millioner kroner sidste år skulle ifølge Nick Jensen gerne følges op af et plus i samme størrelsesorden i 2020, selv om coronasituationen lige nu driller.

- I marts havde vi rekordomsætning, og selv om bundlinjen er en anden snak end toplinjen, så troede vi ikke, at corona ville påvirke os negativt. Men lige pludselig her i april er det gået tilbage, og der er ikke rigtig nogen efterspørgsel, selv om fiskene er billige. Men vi håber, at det snart vender igen, så vi får et år som 2019 igen, konstaterer laksedirektøren.

Han ejer en tredjedel af Scandic Salmon, som han grundlagde efter mange år som ansat i andre fiskevirksomheder, senest som produktionschef hos Varde Laks.

De to andre tredjedele er ligeligt fordelt mellem Thyborøn Invest og Prime Ocean.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078