23948sdkhjf

Aabybro Mejeri atter oppe i fulde omdrejninger

Varmt vejr og konfirmationer i august har igen fået isproduktionen på Aabybro Mejeri i Nordjylland op i fulde omdrejninger - og det giver håb om at kunne indhente det , som mejeriet mistede under forårets corona-nedtur.

Dengang faldt omsætningen ifølge indehaver Niels Henrik Lindhardt omkring 30 procent.

Han nævner, at datoen 11. marts - den dag, nedlukningen blev en realitet - stadig står meget tydelig i hans erindring.

- Jeg må indrømme, at jeg den dag gik lidt i panik, siger den ellers så sindige nordjyde.

- I løbet af januar og februar havde vi – som vi plejer – fyldt lagrene med islagkager til forårets konfirmationer og fester, som nu blev aflyst. Vi sendte derfor seks medarbejdere hjem med lønkompensation, for der var i hvert fald ingen grund til at producere mere is, fortæller Niels Henrik Lindhardt til mejeri.dk.

Han betegner det som "lidt træls", at mejeriet de følgende tre måneder ikke solgte en eneste islagkage, og mejeriets produktion af smør, is og softicemix til cateringbranchen gik også helt i stå.

Alternativt cafésalg
Selv om mejeriet på den front mistede en god del af sin omsætning, havde supermarkederne stadig godt gang i salget af mejeriets liter-is.

- Heldigvis gik det ligesom under finanskrisen, hvor vi i øvrigt havde nogle af vores bedste år: Da folk ikke kunne komme ud at spise, brugte de i stedet nogle ekstra penge på god is og andre fødevarer, så de kunne hygge sig derhjemme, nævner den nordjyske mejerist.

Lige som alle andre restauranter måtte også mejeriets café holde lukket på grund af corona-restriktionerne, men her blev det problem løst ved at pille vinduerne ud.

- Så kunne vi servere ud gennem caféens vinduer, og på den måde fik vi solgt rigtig meget is fra caféen, og mejeriets butik solgte også godt, fortæller Niels Henrik Lindhardt til mejeri.dk.

Nu kører produktionen af is på Aabybro Mejeri så igen for fuldt tryk.

- Faktisk går jeg og tænker, at vi skulle have produceret noget mere til lager – men det er da absolut et positivt problem, og der er jo 24 timer i døgnet, konstaterer Niels Henrik Lindhardt.

Han regner derfor med, at det bliver muligt at indhente de 30 procent, mejeriet mistede på omsætningen i foråret.

Originalartikel: Sol og familiefester redder is-sæsonen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094