23948sdkhjf

Bryggeri holder skindet på næsen trods corona-lockdown

Gennemgribende nedlukninger af samfundet i andet kvartal i år har kun i begrænset omfang påvirket Royal Unibrews regnskab for første halvår. Derfor hæver bryggeriet også forventningerne til året.

Volumen faldt med 4 pct., heraf 6 pct. i andet kvartal, og omsætningen faldt med 7 pct. - 11 pct. i andet kvartal. Til gengæld er Royal Unibrews markedsandel i horeca-segmentet vokset.

"Som forventet var andet kvartal stærkt påvirket af covid-19. I begyndelsen af kvartalet var on-trade (horeca, red.) lukket i mange lande, og der blev indført mange restriktioner for socialt samvær mod vores forbrugere. Mod slutningen af kvartalet blev mange af restriktionerne løftet på de fleste af vores markeder, hvilket bar os tilbage til 70 pct. af normalen for on-trade-segmentet," lyder det i en meddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet sent tirsdag eftermiddag.

Resultat før skat landede på 663 mio. kr. i første halvår. Det er 7 pct. lavere end samme periode 2019. Omsætningen faldt med 6 pct. til 3,57 mia. kr.

På baggrund af tallene forventer bryggeriet nu et ebit-resultat i lejet 1425-1525 mio. kr. mod tidligere 1250-1375 mio. kr.

Desuden tilbagebetaler Royal Unibrew den lønkompensation, selskabet har modtaget.

"Royal Unibrew har besluttet sig for at tilbagebetale den modtagne lønkompensation fra staten, da virksomhedens performance har været bedre end ventet, da corona-restriktionerne i marts blev annonceret. Lønkompensationen ville have påvirket halvårsregnskabet positivt med 10 mio. kr.," står der i regnskabsmeddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063