40.000 selskaber mangler at aflevere regnskab
Corona-epidemien udskød virksomheders frist for at aflevere regnskab. Fristen udløber 31. august, men status lige nu er, at 40.000 selskaber mangler at indberette deres tal til Erhvervsstyrelsen.
Det viser tal fra Risika og FSR – danske revisorer.
Langt de fleste selskaber følger regnskabsmæssigt kalenderåret. Sidste år havde styrelsen modtaget 198.236 kalenderårs-regnskaber 20. august.
I år er tallet 151.612.
- Tallet er interessant, da fristen for at indsendte regnskabet for de mange danske selskaber, der følger kalenderåret i år er udskudt til 31. august på grund af corona-krisen. Det betyder, at deadline er om én uge for de mange selskaber, der endnu ikke har indsendt årsrapporten. Overholder virksomhederne ikke fristen kan det resultere i bøde på op til 3.000 kroner pr. ledelsesmedlem og i værste fald tvangsopløsning, siger Sara Sayk, SMV-chef hos FSR – danske revisorer.
Overvægt af selskaber som ”gør det selv”
Blandt de 151.612 selskaber, der allerede har indsendt årsregnskabet, er der 81 prorcent, som har benyttet en revisor og har en erklæring på regnskabet.
- Sammenholdt med sidste år er det på nuværende tidspunkt de selskaber, der har benyttet sig af en revisor, der er tættest på at være ”i mål”. Derimod viser vores analyse, at blot 64 procent af ”gør det selv”-selskaberne har fået indsendt deres årsregnskab her en uge før fristen, siger CFO hos Risika Nicolai Rasmussen.
For de selskaber, der endnu ikke har indsendt regnskaber, er der udover bøder og risiko for tvangsopløsning også andre gode grunde til at indsende regnskabet i tide, lyder det fra Nicolai Rasmussen.
Vær opmærksom på brevet fra Erhvervsstyrelsen
Overskrider et selskab, der følger kalenderåret, fristen 31. august, sender Erhvervsstyrelsen et rykkerbrev. I brevet er der to frister.
Indsendes regnskabet ikke inden for otte dage, får ledelsen en bøde. Samtidig er der en frist på fire uger. Hvis den overskrides, kan Erhvervsstyrelsen uden yderligere varsel bede skifteretten om at tvangsopløse selskabet.
- Hvis man i disse corona-tider bliver udfordret på at overholde fristen, er der gode grunde til at holde øje med, hvornår brevet fra Erhvervsstyrelsen lander. Når brevet er modtaget i den digitale postkasse, er der ingen vej uden om afgifterne, hvis man bryder otte dages-fristen. Reglerne giver mere elastik i forhold til oversendelse til tvangsopløsning, men selv i en krisetid skal man næppe forvente uendelig lang snor fra styrelsen, siger Sara Sayk.