23948sdkhjf

Ismejeri mistede to tredjedele af omsætningen, da Irma sagde stop

Selv om det sjællandske Skee Ismejeri fik en ordentlig én over nakken sidste år, da supermarkedskæden Irma ikke mere ville være kunde, lykkedes det mejeriet at komme ud af 2019 med overskud - sådan lige akkurat. Årets resultat blev et plus på 13.011 kroner, viser regnskabet. Året får var der et overskud på knap 170.000 kroner.

- Vi blev smidt ud af Irma i begyndelsen af 2019, og det kostede os to tredjedele af omsætningen. De ville ikke længere satse så meget på at sælge is uden tilsætningsstoffer, fortæller indehaver og direktør Jørgen Nielsen til Food Supply. Han ønsker ikke at gå i detaljer med omsætningens størrelse.

Jørgen Nielsen og hans hustru har sammen med nogle få medarbejdere lavet økologisk is på Enighedsgården i Skee siden 1999, og med Irma som kunde gennem næsten alle årene.

Direktøren pointerer, at han trods Irmas farvel er ved godt mod, og at "det bliver bedre i 2020".

- Nemmere at handle med os

Optimismen skyldes ikke mindst, at Skee Ismejeri sidste sommer fik taget et helt nyt online-bestillingssystem i brug. Det benyttes af apoteker, hospitaler og plejehjem, der er mejeriets absolut vigtigste kundegruppe som aftagere af Skees proteinberigede flødeis. Den er godkendt af Sundhedsstyrelsen som særlig medicinsk ernæring.

- Systemet har gjort det meget nemmere for eksempelvis apotekerne at handle med os. Før skulle folk bestille isen på apoteket, som så sendte en mail til os, hvorefter vi sendte isen ud til slutkunden. Nu kører det helt automatisk, når kunden har valgt isen på apoteket, fortæller Jørgen Nielsen.

Han tilføjer, at den proteinberigede is nu udgør op imod 80 procent af ismejeriets produktion, hvor det for bare fire år siden var cirka 30 procent.

Vækst trods corona

Coronakrisen har ifølge direktøren ikke haft nogen negativ indflydelse på Skee Ismejeri, tværtimod har der været vækst.

- Det er forventeligt, og det skulle vi også gerne have, konstaterer han med henvisning til det nye bestillingssystem.

Skee Ismejeri har ikke haft underskud siden 2012, hvor resultatet var et minus på godt 700.000 kroner.

Da Jørgen Nielsen begyndte at lave økologisk is, kom fløden fra hans egne jerseykøer, men han har nu en aftale med Thise Mejeri om flødelevering. Ifølge Jørgen Nielsen fandt han i 2005 ud af, at han havde lavet en helt forkert is, fordi han de første år satsede på at lave den uden ret meget fedt.

- Men i 2005 indså jeg, at mager is ikke har nogen gang på jorden. Når man når til desserten, så tæller man ikke kalorier mere, har den sjællandske ismand tidligere påpeget over for Food Supply.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078