23948sdkhjf

"Ineffektiv" kageproducent fik minus på 28 millioner

Men ny direktør er optimist - stor turnaround er godt i gang

Kageproducenten Coronet Cake Company i Viby Sjælland tog i 2019 et gevaldigt dyk på bundlinjen. Resultatet efter skat blev et minus på 28,2 millioner kroner, hvor der i hvert af de to foregående år var underskud på cirka 10 millioner kroner.

Det kan selvfølgelig ikke blive ved med at gå, medgiver direktør Anders Svingfors Olesen, som da også er sikker på, at langt bedre tider er lige om hjørnet.

Han blev ansat hos Coronet Cake Company i november 2018 i en salgsstilling, men blev udnævnt til administrerende direktør i august sidste år. Det skete, efter at han havde sendt en genopretningsplan til ejerne i Givesco Bakery - en plan, som han nu er godt i gang med at føre ud i livet.

- Det handler ikke mindst om, at vi de seneste år har haft en ineffektiv drift, det kommer vi ikke udenom. Der har været en del spild i produktionen - uønskede nedbrud og alt for mange stop.

- Resultatet har været et stort spild, hvor produkter er blevet hældt ud, og vi har skullet begynde forfra. Den slags koster også på lønningerne, nævner Anders Svingfors Olesen.

- Mere skarpe

Derfor har virksomheden i 2019 skruet kraftigt op for investeringerne i både maskinparken og medarbejderstaben, hvilket ifølge direktøren også har medvirket til de kedelige regnskabstal; til gengæld er virksomheden nu langt bedre rustet til fremtiden.

En anden medvirkende årsag til underskuddet er, at Coronet Cake Company sidste år tog et nyt ERP-system i brug, og at det forbedrede it-overblik blandt andet førte til en afskrivning af varelagre. 

- Vi blev simpelthen mere skarpe på, hvad vi egentlig havde på lager, og der var en del ukurante lagre, siger Anders Svingfors Olesen.

Han peger også på, at virksomheden har øget sine kompetencer på medarbejderområdet. Det er blandt andet sket med ansættelse af en ny ledergruppe og nye mellemledere, lige som kompetencerne er styrket i både produktionen og i den tekniske afdeling.

Overskud i 2021

Alt i alt regner direktøren med, at Coronet Cake Company kommer ud af 2020 med et bedre resultat end i 2019.

- Det vil desværre stadig være på den forkerte side af nul, for det er en stor skude at vende. Men jeg forventer klart, at vores nye strategiplan resulterer i et overskud i 2021, konstaterer Anders Svingfors Olesen.

Han ønsker ikke at oplyse omsætningstal, men fortæller gerne, at omsætningen indtil nu i år er steget med cirka fem procent sammenlignet med samme periode sidste år. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094