23948sdkhjf

Innovative madprojekter hentede næsten en halv million

På Aarhus Universitet har Institut for Fødevarer det seneste års tid hjulpet en række lokale iværksættere med at skaffe penge. I alt er det blevet til knap 450.000 kroner fordelt på fire innovative startups, der alle arbejder på at løse nogle af fremtidens udfordringer gennem mad.

Det fortæller universitetet i en pressemeddelelse.

Hjælpen er skaffet via Institut for Fødevarers iværksætterforløb, der har navnet Food eHub.

Food eHub holder til i The Kitchen i Aarhus midtby og på Institut for Fødevarer i Agro Food Park i Skejby, men det er et tilbud til alle studerende på Aarhus Universitet.

Den mulighed har en række talentfulde iværksætterspirer fra forskellige studieretninger grebet det seneste år. Inden for rammerne af Food eHub har de arbejdet ihærdigt med alt fra plantebaserede sugerør til fermenterede drikkevarer - og også en virksomhed, der vil bekæmpe fejlernæring med proteinberigede krummer, har set dagens lys.

Josephine Quist, medicinstuderende på Aarhus Universitet, er iværksætteren bag det innovative proteinprodukt "procrumbs" og stifteren af virksomheden Nutrilution, der har modtaget næsten 100.000 kroner fra to bidragydere.

- I Danmark er hver fjerde person over 65 år fejlernæret. I mit studiejob som sygeplejevikar har jeg oplevet uhensigtsmæssig ernæring hos ældre, og det gav mig idéen til "procrumbs", fortæller Josephine Quist.

- De plantebaserede "procrumbs" kan træde i stedet for rasp i enhver form for madlavning - lige fra æblekage til lasagne og panering - og med sit høje proteinindhold løse typiske problemer i forbindelse med fejlernæring hos ældre, konstaterer hun.

Ifølge pressemeddelelsen er Josephine Quist på bare 14 måneder gået fra løs idé til færdigt produkt og sin første kunde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062