Vilsund Blue har stadig to ben tilbage, hvis konservesfabrik lukker
Selv hvis muslingeproducenten Vilsund Blue i Nordjylland må lukke sin konservesfabrik på grund af mangel på muslinger, vil virksomheden stadig have to ben tilbage at stå på.
Muslinger på dåse og glas udgør således cirka 20 procent af Vilsund Blues produktion. Det samme gør ferske, levende muslinger, mens de resterende cirka 60 procent er frosset muslingekød, fortæller direktør Søren Tjørnelund Mattesen.
- Når vi i givet fald vælger at lukke for konservesdelen, skyldes det, at vi er nødt til at vælge. Og på langt sigt er det konserves, der er mindst vækst på. Folk spiser mindre konserves, siger direktøren.
Kun ferske leverancer ikke berørt
Den nuværende situation, hvor fabrikken ikke kan få tilført muslinger nok, rammer ifølge Søren Tjørnelund Mattesen ikke kun konservesfabrikkens produktion.
- Også vores frostkunder kan kun få en del af det, de gerne vil have. Men alle, der bestiller ferske muslinger, får det, de har bestilt, nævner Vilsund Blue-direktøren.
Han har cirka 75 medarbejdere, hvoraf 15-20 risikerer at blive fyret, hvis konservesfabrikken må lukke. Det er der overhængende fare for, hvis ikke fødevare- og fiskeriminister Mogens Jensen (S) snarest får sat skub i beslutninger, der vil øge udbyttet af dansk muslingefiskeri, lader Søren Tjørnelund Mattesen forstå.