Crispy Food køber op som led i plantesats
Crispy Food, der de seneste par år har investeret stort i en ny produktion af plantebaseret køderstatning, ejer nu 100 procent af en anden spiller på samme marked:
De seneste fire år har Crispy Food delt ejerskabet af joint venture-selskabet Nisco med den norske ingrediensvirksomhed AM Nutrition. Men nu har virksomheden med fabrikker i Nakskov og Gørlev købt nordmændenes 50 procent, oplyser Crispy Food i en pressemeddelelse.
Nisco med adresse i Taastrup er en af de førende producenter og leverandører af tekstureret ærteprotein, som anvendes i blandt andet køderstatninger.
Selv om der først for nylig for alvor er blevet fyret op under Crispy Foods sats på plantebaserede fødevarer, har virksomheden arbejdet aktivt med planteproteiner i mere end 10 år - baseret på virksomhedens store erfaring med ekstrudering af morgenmadsprodukter..
- At vi bliver eneaktionær i Nisco er et stærkt signal om vores ambition inden for plantebaserede fødevarer. På tværs af vores organisation, og især på vores fabrik i Nakskov, har vi opbygget unikke kompetencer inden for tekstureret planteprotein, hvor vi ser langsigtede markedsmuligheder drevet af en øget efterspørgsel efter naturlige og bæredygtige fødevareløsninger, siger Crispåy Food-direktør Christian Bring.