23948sdkhjf

A. Espersen fik gigantisk underskud i 2022

A. Espersen havde det særdeles svært i 2022, hvor fiskerivirksomheden endte med et underskud på 81 millioner kroner.

Det oplyser Klaus B. Nielsen, der er administrerende direktør i holdingselskabet Insepa, der blandt andet ejer A. Espersen og Beck Pack Systems, til Bornholms Tidende.

I 2021 lød overskuddet i A. Espersen på omkring 10 millioner kroner, og hovedårsagen til det negative resultat skyldes krigen i Ukraine, fortæller direktøren.

- Det har været et udfordrende år, specielt i Espersen. Først måtte vi lukke vores fabrik i Rusland i en længere periode og efterfølgende sælge. Det er konsekvenserne af, at krigen har givet kraftige stigninger på priserne på fisk, og så har den givet meget høje priser på energi og fragt. Det har taget tid at få priserne igennem hos specielt detailhandlen, hvilket har gjort, at Espersen kommer med et resultat, der ikke er godt, forklarer Klaus B. Nielsen til avisen.

A. Espersens regnskab trækker ned for Insepa, der ellers har hævet den samlede omsætning til 647 millioner kroner, mens overskuddet faldt fra rekordhøje 147 millioner i 2021 til 42 millioner kroner i 2022.

Det er hovedsageligt emballagevirksomheden Beck Pack, der trækker overskuddet op, bekræfter Klaus B. Nielsen over for avisen og tilføjer, at man som følger af det negative resultat i A. Espersen har suspenderet sin strategi, gennemført større besparelsesrunder og lukket flere salgskontorer rundt i verden.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092