23948sdkhjf

1.000 fødevarevirksomheder får besøg af Fødevarestyrelsen i løbet af sommeren

1.000 virksomheder, der arbejder med fødevarer, får hen over sommeren besøg af Fødevarestyrelsen i forbindelse med roskildesyge.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at besøgene bliver aflagt i blandt andet kantiner, cateringvirksomheder, slagterbutikker, fiskehandlere og supermarkeder. 

Her vil medarbejderne fra Fødevarestyrelsen minde virksomhederne om, hvordan man undgår, at personalet smitter kunderne med den smitsomme virus.

- Det er ikke hver dag, vi sætter gang i en kampagne, hvor vi kommer ud på 1.000 besøg. Men vi har, trods målrettet vejledning de senere år, desværre set, at forekomsten af roskildesyge vedbliver at ligge på et højt niveau, konstaterer enhedschef i Fødevarestyrelsen Lene Mølsted Jensen.

Når folk bliver smittet med roskildesyge via madvarer, skyldes det ofte dårlig hygiejne hos personalet i fødevarevirksomheder og detailbutikker. Sidste år blev der ifølge styrelsen registreret 14 sygdomsudbrud med mere end 600 patienter, hvor kilden var norovirus - den smitsomme virus, som giver roskildesyge, der ofte medfører både opkast og diarré.

Og da langt fra alle, der bliver ramt af den ondartede virus, tager kontakt til lægen, er antallet af smittede i virkeligheden formentlig mange gange højere, vurderer styrelsen.

- Husk at blive hjemme

Ifølge Lene Mølsted Jensen er to forhold i høj grad medvirkende til, at det er svært at få antallet af tilfælde med roskildesyge ned: Dels smitter virus smitter utroligt let, og dels er der både blandt ledere og medarbejdere mange, der ikke ved, at man kan smitte, både før man er blevet syg med roskildesyge, og lige efter man er blevet rask. 

- Det er helt afgørende, at lederne løbende minder deres ansatte om, at de skal blive hjemme, indtil de ikke længere smitter med roskildesyge. Derudover skal virksomheden blandt andet være indrettet med håndvaske med varmt vand og sæbe, som medarbejderne er instrueret i at bruge – ikke bare når de møder ind, men hyppigt i løbet af en arbejdsdag. Det er nogle af de forhold, vi kommer til at se på de kommende måneder, siger Lene Mølsted Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094