23948sdkhjf

Danish Crown-maskine, der kostede 44-årig livet, får hård kritik

Da den 44-årige Michal Meyer midt i juni døde efter at have været fastklemt i en kassevasker på Danish Crown-slagteriet i Blans, udløste det omfattende undersøgelser hos Arbejdstilsynet.

Nu har JydskeVestkysten fået aktindsigt i tilsynets rapporter vedrørende maskinen, og det fremgår, at den havde flere fejl og mangler.

Arbejdstilsynet peger på, at arbejdet med rengøring af dyser inde i kassevaskeren var forbundet med betydelig fare, da der var risiko for at komme i klemme mellem låg og maskinens faste dele. Og tilsynet kunne konstatere, at der ikke var nogen hovedafbryder på maskinen.

I brugsanvisningen til kassevaskeren, som Danish Crown fik leveret i 2008, fremgår det ellers, at anlægget skal gøres spændingsløst - altså være uden strøm - når der udføres reparationer eller indgreb i maskinen, skriver JydskeVestkysten.

Tilsynsrapporterne nævner også andre risici ved kassevaskeren, herunder at betjeningspanelet til den var placeret på en måde, så man ikke kunne se vaskeren, når man benyttede panelet.

Alt i alt udløste undersøgelserne tre strakspåbud til Danish Crown, som ifølge pressechef Jens Hansen har effektueret påbuddene øjeblikkeligt.

-Det handler ikke om, at det er en fatal sag, som den her er, men sådan er det, når myndighederne udsteder påbud, siger han til mediet.

Arbejdstilsynet vurderer ifølge JydskeVestkysten stadig, om der er grundlag for en politianmeldelse eller bøde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078