23948sdkhjf

Køber gik konkurs - historisk Carlsberg-kilde er igen sat til salg

Retten til at tappe vand fra Arnakkekilden i Silkeborg er igen sat til salg. Kilden har i  adskillige årtier leveret mineralvand til flasker fra blandt andre Neptun og Carlsberg, og efter en konkurs får en ny køber nu muligheden.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Silkeborg Kommune udbød for et års tid tappe-rettighederne og fik et enkelt bud - fra Vejle-firmaet Borg Moller og Partners, der sidste sommer indgik en tappeaftale med kommunen.

Men inden Borg Moller og Partners nåede at tappe en eneste dråbe, gik firmaet konkurs i foråret, skriver Midtjyllands Avis. 

Mediet nævner også, at der ifølge udbudsmaterialet højst må tappes 25.000 kubikmeter vand om året, svarende til 25 millioner liter. Der er ikke sat en mindstepris pr. liter, så interesserede skal komme med et bud på, hvad de vil give pr. liter, og hvor mange liter vand de vil tappe.

750.000 liter i døgnet

Arnakkekilden sender hvert døgn cirka 750.000 liter vand ud i Ørnsø; vand med en konstant temperatur på syv grader.

Det mineralholdige vand blev indtil 2021 tappet af Carlsberg som Kurvand, og da kontrakten udløb 1. oktober sidste år, var Carlsberg ikke interesseret i at forlænge.

Ifølge hjemmesiden silkeborgbad.dk har man siden 1880'erne kunnet nyde godt af vandet fra Arnakkekilden.

- Først aftappede og solgte P.O. Lange fra Silkeborg kildevandet under navne som ’Silkeborg Jærnvand’ eller ’Silkeborg Jærnvand med kulsyre’. Fra 1968 var det Silkeborgs lokale bryggeri, Neptun, som aftappede kildens vand og solgte det som kurvand på flaske. Neptun aftappede siden på vegne af Carlsberg, der har aftappet og solgt kurvand fra Arnakkeilden frem til slutningen af 2020, fremgår det af hjemmesiden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079