23948sdkhjf

Historisk slagteri ramt af konkurs

Byggeri af nye boliger, klager fra naboer, påbud, flytning, og så var det slut for det 120 år gamle Holbæk-virksomhed Slagtergården. I sidste måned erklærede indehaver Karsten Andersen det økologiske slagteri konkurs.

Konkursen fulgte efter en flytning i 2022 af slagteriet fra Holbæk til Slagelse som følge af klager over støj fra naboer i boliger, som var blevet opført tæt på slagteriet i 2021.

Inden byggeriet gik i gang, havde Karsten Andersen kontaktet Holbæk Kommune, for at blive klogere på hvilke forholdsregler han skulle tage for sin forretnings fremtid. Ifølge Karsten Andersen – der deltog i flere såkaldte dialogmøder med kommunen – fik han besked om, at der ikke var nogen grund til bekymring.

Hans angst for at få klager blev dog hurtigt til virkelighed, da de første beboere rykkede ind i de nye boliger. Dertil kom, at Karsten Andersen havde overset en ny lokalplan for området. Den resulterede i, at slagteriet støjede mere end tilladt.

Påbud fra kommunen

Naboklagerne førte til et påbud fra Holbæk Kommune om at reducere støjen i løbet af fire uger. Karsten Andersen fik et tilbud fra en virksomhed, som for en million kroner kunne lave en støjdæmpning af slagteriets kølemaskiner. Uden garanti for at dæmpningen ville være tilstrækkelig.

Derfor begyndte Karsten Andersen at lede efter et nyt sted at placere sin virksomhed i Holbæk Kommune, men opgav og flyttede slagteriet til en placering i Slagelse.

Flytningen og ombygningen af de nye lokaler skete, mens der var corona, inflation og krig i Ukraine. Det gav en større gæld end forventet, og samtidig svigtede indtjeningen hos Slagtergården som følge af kundernes tilbageholdenhed.

I juli i år smed Karsten Andersen så håndklædet i ringen og tømte de gamle bygninger i Holbæk - som han overtog efter sine forældre, der havde drevet Slagtergården siden 1974 - og den nye virksomhed i Slagelse. Om han kan fortsætte som slagter, ved han ikke.

Beklager forløbet

Hos Holbæk Kommune beklager Lotte Højgaard, chef for by, landskab og mobilitet, forløbet.

- Vi har forsøgt at kommunikere så meget og så godt, vi kunne. Men det kan godt være, at når vi kigger tilbage på forløbet, at vi så kunne have informeret mere præcist om nogle ting, siger hun til TV2 Øst.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07