23948sdkhjf

Ægprisen er på himmelflugt

40 procent. Så meget er prisen for æg steget de seneste to år. Det skriver Børsen, på baggrund af en undersøgelse af priser for en række varer og ydelser som Nordea har foretaget for avisen.

Gennemgangen viser desuden, at smør koster 38 procent mere, og at især basale fødevarer generelt koster danskerne dyrt – ofte med prishop på mere end 20 procent.

Årsagen til de store prisstigninger skyldes især Ruslands krig i Ukraine. Dels fordi den fik energipriserne til at skyde i vejret, dels fordi Ukraine har store leverancer af korn til Europa.

Kombinationen af større udgifter energi til produktion og dyrefoder har gjort smør, mælk og kød voldsomt dyrere, forklarer forbrugerøkonom Ida Marie Moesby.

Det går værst ud over danskere med lave indkomster trods reduktion i forbrug og madspild samt fokus på discountindkøb.

- Uanset hvad, skal alle jo bruge nogle penge nede i supermarkedet for at få mad på bordet. Og her bliver man bare hårdere ramt, hvis man ikke har så stor en økonomi, siger Ida Marie Moesby til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078