23948sdkhjf

Forsker vil gøre CO2 spiseligt

Kan man omdanne CO2 til spiseligt protein?

Det mener forskeren Alfred Spormann, der sammen med sit team på Aarhus Universitet, arbejder på at udvikle en helt særlig metode, som skal være en del af løsningen på klimaforandringerne.

Det skriver TV2 Østjylland.

Meget forsimplet går metoden ud på at omdanne CO2 til en eddike, som herefter tilsættes gær, hvilket ender ud som proteinpulver, der kan bruges i mad.

- I første omgang vil det nok blive brugt i proteinbarer, men så kan det udvides til regulære måltider, fortæller Alfred Spormann til mediet og tilføjer, at han tror på, at proteinet kan findes i supermarkederne inden for fem år.

CO2’en skal enten komme fra biogasanlæg eller fra bryggerier, skriver TV2 Østjylland.

Tyske Alfred Spormann er stiftende direktør for Novo Nordisk Fondens CO2 Research Center – også kaldet Corc – ved Aarhus Universitet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078