23948sdkhjf

Arla har fået en kæmpebøde i havresag

Arla-datterselskaber Jörd International, der producerer blandt andet havredrik i Esbjerg, har af Fødevarestyrelsen fået en bøde på 40.000 kroner.

Det skriver JydskeVestkysten med henvisning til en kontrolrapport fra styrelsen.

Ifølge mediet er bøden stukket ud, fordi proceduren ikke blev håndteret korrekt, da Jörd i slutningen af juli tilbagekaldte et syrnet havreprodukt med jordbær. Tilbagekaldelsen skyldtes, at der var risiko for mug i produktet. 

- Virksomheden har ikke udsendt en pressemeddelelse eller givet oplysninger på andre måder som skal videreformidles til forbrugerne om tilbagekaldelsen af produktet. Virksomheden har den 21. juli 2023 modtaget en forbrugerklage på det konkrete Jörd Oat Strawberry batch, står der ifølge JydskeVestkysten i kontrolrapporten.

Mediet peger på, at myndighederne skelner mellem tilbagekaldelse og tilbagetrækning på den måde, at en tilbagetrækning betyder, at et farligt produkt skal trækkes tilbage fra alle butikker – og at det ikke længere må markedsføres eller bortgives - mens en tilbagekaldelse betyder, at det farlige produkt skal kaldes tilbage fra forbrugerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063