23948sdkhjf

- Dansk mejerikultur får udlændinge til at tabe underkæben

Som noget nyt var det i år ikke Mejeriforeningens formand, der tirsdag holdt velkomsttalen ved åbningen af International Food Contest i Herning. Den opgave var i stedet lagt i hænderne på en gæstetaler: Formanden for Nordjyllands-kredsen i Foreningen af Mejeriledere og Funktionærer, Palle Jellesmark, der også er Aftersales Manager i Lyras A/S.

I sin tale tog han afsæt i den ganske særlige branchekultur, som trives på udstillingen og på de danske mejerier.

- Vi har et stærkt fællesskab, hvor vi er i stand til at være konkurrenter og kolleger på samme tid. Det er ret unikt, sagde Palle Jellesmark.

- Det går for alvor op for én, når man bevæger uden for Danmarks grænser. Jeg har flere gange oplevet at sidde på et udenlandsk mejeri, hvor vi kæmpede med et eller andet teknisk problem. Så har jeg ringet til Danmark og fået fat i én, der kunne hjælpe. Da det lidt efter går op for de udenlandske mejerifolk, at jeg har ringet til én fra et konkurrerende selskab, så taber de fuldstændig underkæben. De misunder os virkelig vores branchekultur - og med god grund, fastslog han.

Palle Jellesmark rundede sin tale af med at understrege, at mejeriudstillingen er et rigtig godt udstillingsvindue for de unge generationer, som er på vej ind i branchen.

 Det skal vi dyrke. Vi, der har været med i mange år, har en forpligtelse til at overlevere branchen til den næste generation, sagde han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078