23948sdkhjf

Nyt smileymærke til caféer, butikker og restauranter

Et nyt smileymærke bliver i de kommende uger indført hos landets caféer, butikker og restauranter. Dermed udgår den smileyrapport, som siden 2001 ved indgangen har oplyst forbrugerne om hvert enkelt steds fødevarehåndtering.

Det oplyser Fødevareministeriet.

Det nye og forenklede smileymærke giver et hurtigt overblik over de seneste tre kontrolresultater. Og via en QR-kode kan man dykke ned i detaljerne i Fødevarestyrelsens seneste fire kontrolbesøg – direkte fra telefonen, nævner ministeriet.

- Smileyordningen har gennem mere end 20 år været et velkendt flagskib for fødevaresikkerheden hos vores fødevarevirksomheder. Hele 90 procent af danskerne tilkendegiver, at de navigerer efter mærket, når de skal fylde køleskabet op eller nyde en aften med mad og drikke. Derfor er jeg også glad for, at det fremover fortsat vil være enkelt men samtidig gøres mere tidssvarende at afkode, hvordan Fødevarestyrelsen sidst har vurderet eksempelvis rengøringen af køkkenet eller temperaturen i kølerummet, siger fødevareminister Jacob Jensen (V) i pressemeddelelsen.

Smileymærkets nye layout er en del af et politisk forlig om en forenkling og modernisering af den eksisterende smileyordning. Forliget betød også, at elitesmileyen i 2022 blev udfaset og smileyskalaen nedjusteret fra fire smileyer til nu at omfatte tre; en glad, en lige og en sur mund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126